Over ons

Waarom Jumpen

Waarom Jumpen

Jumpen is leuk, gezond en toegankelijk voor iedereen. Een dagje weg met de kinderen, een originele activiteit met vrienden of vriendinnen, een zondagactiviteit met de familie of het gezin, een originele date, een uitje met collega’s, … Name it, bij Jumpsquare kan het allemaal!

Jumpen bij Jumpsquare gaat verder dan het springen op een veld van Trampolines. Zo vind je in onze parken ook jump-gerelateerde attracties zoals een Jump Tower, een Dodge Ball Area en een Ninja Course. Verder zijn er Trampolines in allerlei soorten en maten, zoals een lange Tumbling Lane of een rond aflopende Waterfall Trampoline. De mogelijkheden zijn voor elk niveau en elke leeftijd eindeloos. Elke Jumpsquare vestiging is uniek en heeft een eigen mix aan attracties. Daarom vind je niet elke Attractie terug in elke vestiging.

Een stukje geschiedenis

Het oorspronkelijke trampolinespringen was afkomstig uit de circuswereld, tot het begin van de vorige eeuw was het uitsluitend een zaak voor artiesten. In 1926 ontstond in de Verenigde Staten een groep die het turnen op een verende matras tot een nieuwe tak van sport wilden ontwikkelen. Vooral George Nissen maakte zich bij de ontwikkeling van de trampoline en de bijbehorende lesmethode zeer verdienstelijk. Het 'trampolining' werd snel geaccepteerd als een nieuwe wedstrijdvorm. In het midden van de vijftiger jaren kwamen de eerste trampolines naar Europa. Op de Olympische Spelen van Sydney in 2000 werd het trampolinespringen een Olympische discipline binnen de gymnastieksport.

De oorsprong van Trampolineparken ligt in Amerika en “Jumpen” is daar al veel langer enorm populair. Skyzone oprichter Rick Platt opende in 2004 een Trampolinepark voor turnprofessionals. Al snel bleek dit onvoldoende bezoekers op te leveren en werd het park opengesteld voor het grote publiek. Nadien opende zijn zoon Jeff Platt in 2006 een tweede indoor Trampolinepark en werd Skyzone met ruim 100 parken in de USA een doorslaand succes.

De verklaring van de aantrekkingskracht van het trampolinespringen is dat men het gevoel krijgt op eigen kracht te kunnen zweven. De combinatie van fun en sporten spreekt een breed publiek aan. Volgens een studie uitgevoerd in opdracht van NASA, is de omvang van de biomechanische stimulans in het lichaam groter bij het springen op een trampoline dan bij hardlopen, bij een vergelijkbare hartslag en mate van zuurstofverbruik.

Verbinding verbroken. Opnieuw proberen...